İki renkli cheesecake


Malzemeler;
Tabanı için;
Birbuçuk paket burçak bisküvi
100 gr tereyağ
Yarım su bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı:
Bisküvi ve fındığı ince çekin. Erimiş tereyağını ilave edip karıştırın. Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıdı sabitleyin. Taban malzemesini döküp kaşıkla bastırın. Kremayı hazırlayana kadar buzluğa atın.

Chesecake için
Malzemeler;
750 gr labne peyniri
1 su bardağı şeker
1 paket (200 ml) krema
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Şekerli vanilin
3 yumurta
100 gr bitter çikolata

Yapılışı:
Labne ve şekeri çırpma teli ile karıştırın. Kremayı ilave edip karıştırın. Un ve nişastayı ilave edip karıştırın.
Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın. Vanilini ilave edip karıştırın.  Karışımın yarısından daha azını ayırıp erimiş bitter çikolata döküp karıştırın. Kelepçeli kalıbı buzluktan alın. Bir kepçe beyaz karışım yarım kepçe çikolatalı karışımdan ilave edip bitene kadar devam edin. Kalıbın dış kısmını folyo ile kaplayın ki chesecake kızarmasın.
170 derece fırını 5 dk önceden fansız olarak çalıştırın. Fırın tepsisinin yarısına kadar su koyun. Chesecake'i suyun içine oturtun. Kalıbı salladığınızda kenar kısımlar sabit ortası hafif sallandığı zaman pişmiş demektir. Fırının kapağını hafif aralayıp fırın soğuyana kadar fırında bekletin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Bir gece ya da en az 6 saat dolapta bekletin.

Üstünün sosu için;
100 gr kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Sonra 100 gr sütlü ve bitter karışık çikolatayı ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz sosu üzerine yayın. Çikolata parçalarıyla süsleyin.
Afiyet olsun.

Yorumlar