Cheesecake limon soslu


Malzemeler;
700 gr. labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket krema (sek olabilir)
1 paket vanilya (birbuçuk ta kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un

Taban malzemesi;
2 paket burçak bisküvi (tabanı daha ince isterseniz  birbuçuk paket bisküvi kullanın)
1 su bardağı fındık
100 gr. tereyağı

Taban yapılışı;
Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirin. Erimiş tereyağı ile yoğurun.
Kelepçeli kalıbın alt kısmını kapatırken yağlı kağıt serin. Kalıbın altını ve yanlarını Alüminyum folyo ile kaplayın. Şimdi hazırlanmış olan bisküvi karışımını kalıbın altına bastırarak yerleştirin ve kremayı hazırlayana kadar buzluğa atın.

Cheesecake yapılışı:
Labneyi ve şekeri geniş bir kaba alın ve pürüzsüz olacak şekilde çırpın. Krema nişasta un ve vanilyayı ekleyin tekrar karıştırın çok sulandırmayın birbiriyle özleşince çırpmayı bırakın. Yumurtaları teker teker ilave edin her seferinde düşük devirde biraz çırpın. Bu kremayı kalıba aktarın.Fırını 175° ye ayarlayın. Fırın tepsisine su koyup fırının en alt bölümüne yerleştirin. Fırın telini tam ortaya koyun. Ortalama 40 dakika pişirin. Yanlar sabit ortası sallanınca pişmiştir. Fırının kapağını aralıklayın bir saat öyle dursun sonra çıkarın oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az beş saat dursun.
Not: Chescake'i fırına vermeden önce tezgaha bir kaç kere vurdurursanız hava kabarcıklarını giderirsiniz. Fırın 5-10 dakika önceden ısıtılmalı.

Limon sos;
2 adet limon
2 yumurta
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı su
3 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilin.

Yapılışı:
Limonları rendenin ince tarafı ile rendeleyin. şekeri ilave edip beş dk. yoğurun. Üzerine limonların suyunu sıkın ve şeker eriyene kadar çırpın. Şeker eriyince süzgeçten süzün. Süzdüğünüz suyu tencereye alın. Yumurta, nişasta ve vanilini ilave edip iyice çırpın. Daha sonra ocağı açın, orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar devamlı karıştırın. Daha sonra tereyağını ilave edip karıştırın.

Cheesecake'i kalıptan çıkarıp servis tabağına aldıktan sonra sosu soğumadan dökmelisiniz böylece şekil vermek kolay olur.

Yorumlar

  1. Bu tarif bir harika oluyo abonesi oldum elinize emeğinize sağlık 👍🏻

    YanıtlaSil

Yorum Gönder