Pizza hamurger


Hamuru için:
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (yoksa kuru mayada kullanabilirsiniz)
Birbuçuk su bardağı su ve sut karışımı
Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Unu geniş bir kaba alıp toz şeker ve tuz ile karıştırın ve orta kısmını açın. Mayayı ve su-süt karışımını ortasına dökün. (Su süt karışımı sıcağa yakın ılık olsun)
Mayayı ortada eritin. Daha sonra unlu kısımlardan katarak yavaşça yoğurun. Yoğurma aşamasında sıvı yağı ekleyin. Yoğurmaya devam edin. "Hamurun püf noktası tezgaha alıp iyice bastıra bastıra yağı güzelce yedirerek yoğurmak." Eğer tezgaha yapışıyorsa rahat yoğurmak için hafif hafif un ilave edebilirsiniz. Hamur çok sert olmayıp güzel bir şekilde toparlanmış ve pürüzsüz bir görüntü almışsa kıvama gelmiş demektir. Ağzı kapalı bir kapta yarım saat mayalanmasını bekleyin.

Salçalı sos:
2 yemek kaşığı salca,
2 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ, bir miktar kekik
Hepsini karıştırın.

Pizza malzemelerini mısır, mantar, salam, sosis, sucuk, zeytin, biber, hangi malzeme ile seviyorsanız istediğiniz miktarda zevkinize göre ayarlayın.
Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile yuvarlak açın. 1 parmak kalınlık bana göre iyi ama siz yine kendi zevkinize göre ayarlayın. Hamuru altı yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine sosu sürün ve malzemeleri ekleyin. En üste mozzarella peyniri serin. Yoksa rendelenmiş kaşar kullanabilirsiniz. Ben pizzanın kenarlarını içi kaşarlı ve üstü susamlı minik topçuklarla süsledim. Dilerseniz siz de kenarlarını böyle zenginleştirebilirsiniz.  Tepsiyi fırının orta bölmesinin bir altına koyun. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Video: hamurger

Yorumlar