Etli perde pilavı


MALZEMELER:

Perdesinin hamuru için:
3 tane yumurta, 100-150 gr tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tane hamur kabartma tozu, 1 tane vanilya, 4-4,5 su bardağı kadar un.

İç pilav için:
Yarım kg kuzu kuşbaşı et, 2,5 su bardağı baldo pirinç, 4 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 paket 150 gr Badem, 4 su bardağı su ( yarısı tavuk suyu olabilir ), 100 gr tereyağı ( 3 yemek kaşığı ), 1 paket dolmalık fıstık ( 50 gr), yarım çay bardağı sıvıy ağ, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, İsteğe bağlı ve tuz

YAPILIŞI:

Hamurun hazırlanışı; Gerekli tüm bu malzemeleri (oda ısısında) karıştıralım. Üzerine unu kademeli olarak eleyerek yumuşak bir hamur haline gelene kadar  ekleyelim üzerini örtüp yarım saat dinlendirelim.

Etin hazırlanışı; Önce Eti iyice ısıttığımız tencerede mühürlüyoruz. Suyunu salıp çekene kadar kapağı açık kavuruyoruz. Sonra 1,5 su bardağı kaynar su ilave edip düdüklü tencerede 20 dakika pişiriyoruz. Sonra kevgirle suyun içinden alıp hazırlıyoruz. Etimiz hazır.

İç pilavın hazırlanışı: Tencerede sıvı yağı ısıtıp dolmalık fıstığı ve kaynar suda beklettiğimiz kabuğunu soyduğumuz bademleri de ekleyip az kızartalım. 1 saat tuzlu sıcak suda beklettiğimiz pirinci tekrar yıkayıp süzüp onuda katalım, tereyağı da ilave ederek kısık ateşte 7-8 dakika kavuralım. Üzümü, baharatları ve sıcak suyunu ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sonra etini ilave edip 5 dakika sonra ocağı kapatıyoruz iç pilavımız hazır.

Ben 26 cm kelepçeli kalıp kullandım. Kelepçeli kalıbın içini iyice tereyağıyla yağlayalım. Bademleri şekilli koyup buzdolabına koyalım ki bademleri yağla donsun böylece hamuru yerleştirirken bademler kaymaz ve şekilleri bozulmaz. Hamuru açıp kalıba yerleştiriyoruz. İç pilavı kalıba dolduruyoruz ve üstünü hamurla kapatıyoruz. Fırında 180 derecede hamur kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorumlar